dijous, 22 de març de 2012

Les declinacions


Fa uns dies la meva professora de llatí em va preguntar quin paper tenien les declinacions a la meva vida i, la veritat, mai m'havia aturat a pensar-ho.
Aquest matí, rumiant, rumiant, he arribat a la conclusió que sense l'existència de les declinacions potser, actualment, algunes llengües, i especialment les meves (català i castellà), serien totalment diferents a com són a l'actualitat; fins i tot no haguessin arribat a existir mai. Deixant de banda l'existència o les diferències, pensant com una alumna que cursa segon curs de batxillerat i porta quasi quatre anys estudiant llatí, constato que les declinacions són la base fonamental per entendre el llatí i l'assignatura, ja que, sabent les declinacions pots avriguar: quina és la funció de la paraula, el seu gènere i nombre, i quin és el seu significat buscant al diccionari l'enunciat.
Per tant, les declinacions són importants a la meva vida d'estudiant i a la meva vida privada, perquè un simple canvi del passat, per petit que pugui arribar a ésser, pot modificar enormement el futur.

CRISTINA CORBACHO DIXIT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada